Kosthold

Vi følger retningslinjene som er satt av Helsedirektoratet:
Barnehagen kan bidra til å fremme et variert og sunt kosthold blant barn ved å servere grønnsaker, frukt og bær, grove brød- og kornprodukter, bønner, linser, erter og nøtter, fisk, magert kjøtt, magre meieriprodukter og matoljer og flytende/myk margarin.
Barnehagen bør begrense bruk av rødt kjøtt og bearbeidede kjørrprodukter, salt og sukker.

Hos oss er det full kost. Det vil si at all mat og drikke ordnes i barnehagen.

Vi har to varme måltider i uka hvor vi varierer hva som serveres.
Vi baker grovt brød og grove rundstykker, bruker ceylon kanel i stedet for vanlig kanel, samt at vi bruker økologisk melk.

Så langt det lar seg gjøre lages mat fra bunnen av. Fra jord til bord er i fokus fra våren til høsten.

Barnehagen er medlem i Matjungelen og Barnematbyen

 

 

Her er noen eksempler på mat på avdeling:

      
Grønnsakssuppe                              Karbonade, makaroni og grønnsaker

      
Salat fra grønnsakshagen

   
Frokost                                            Fiskegryte

 

   
Frukt måltid

 

   
Kjøttdeig og spaghetti

 


Bursdagsfeiring

 

Her er noen bilder fra mat ut på tur:

   

Grønnsaksuppe                                Skattekiste med laks

   

Pølser med brød                               Pinnebrød

   

 Skinke og pasta gryte                       Ostesmørbrød

   

Pannekaker                                        Skattekister

   

Skinkegryte                                      Lapper