Vi følger retningslinjene som er satt av Helsedirektoratet:
Barnehagen kan bidra til å fremme et variert og sunt kosthold blant barn ved å servere grønnsaker, frukt og bær, grove brød- og kornprodukter, bønner, linser, erter og nøtter, fisk, magert kjøtt, magre meieriprodukter og matoljer og flytende/myk margarin.
Barnehagen bør begrense bruk av rødt kjøtt og bearbeidede kjørrprodukter, salt og sukker.
Hos oss er det full kost. Det vil si at all mat og drikke ordnes i barnehagen.
Vi har to varme måltider i uka hvor vi varierer hva som serveres.
Vi baker grovt brød og grove rundstykker, bruker ceylon kanel i stedet for vanlig kanel, samt at vi bruker økologisk melk.
Så langt det lar seg gjøre lages mat fra bunnen av. Fra jord til bord er i fokus fra våren til høsten.
Barnehagen er medlem i Matjungelen og Barnematbyen
Her er noen eksempler på mat på avdeling:
Grønnsakssuppe Karbonade, makaroni og grønnsaker
Salat fra grønnsakshagen
Frokost Fiskegryte
Frukt måltid
Kjøttdeig og spaghetti
Bursdagsfeiring
Her er noen bilder fra mat ut på tur:
Grønnsaksuppe Skattekiste med laks
Pølser med brød Pinnebrød
Skinke og pasta gryte Ostesmørbrød
Pannekaker Skattekister
Skinkegryte Lapper